Vés al contingut

Gastronomia

Gastronomia, aprofundiu en els sabors sans i naturals de la nostra cuina

La cuina de muntanya de la Vall de Boí

La cuina de la Vall de Boí és una cuina de muntanya basada en els recursos naturals i elaborada seguint tradicions molt antigues. Sobretot, és una cuina de temporada, que utilitza els productes de la terra en cada estació de l'any. Són molt importants la vedella ecològica i el corder, animals que es crien a la mateixa zona.

Es fonamenta en els productes bàsics de la zona: patates, verdures, corder, porc, vedella, bolets, truita de riu... És una cuina de tradició molt antiga que aprofita tots els recursos que ofereixen aquestes terres. Seguint la tradició una gastronomia poc elaborada i molt calòrica, apropiada per afrontar els llargs mesos d’hivern, però que actualment es reinterpreta per adaptar els plats a les necessitats i gustos del moment.

Veure Restaurants

Vedella ecològica de la Vall de Boí

Productors agroalimentaris locals

La Vall de Boí se suma a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Catalunya és referent en excel·lència alimentària i gastronòmica, i capdavantera en turisme enogastronòmic. Té una cuina que parla d’història, de paisatges, de la gent que els habita, dels seus costums, de vida, de present i de futur. El reconeixement de catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

Més informació

Cuina del Pirineu

A la Vall de Boí, igual que a la resta de pobles rurals pirinencs, s'observa clarament el lligam indissoluble de la gastronomia amb el cicle natural de la terra.

Reserva la teva experiència gastronòmica

Els sabors saludables i naturals de la nostra cuina