A la Vall de Boí se celebraran:
Divendres, 13 de juny a Durro
Dilluns, 23 de juny a Boí
Dissabte, 5 de juliol a Barruera
Dissabte, 12 de juliol a Erill la Vall
Divendres, 18 de juliol a Taüll
Divendres, 25 de juliol al Pla de l'Ermita
A altres municips del voltant:
Dissabte, 21 de juny a Senet
Dilluns, 23 de juny a El Pont de Suert, Vilaller i Casós
Dissabte, 26 de juliol a Llesp
La festa de les falles, que se celebra en seixanta-tres pobles dels Pirineus i Pre-Pirineus (34 de França, 17 de Catalunya, 9 d’Aragó i 3 d’Andorra) ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Amb el títol, "Les festes del foc del solstici d’Estiu als Pirineus: Falles, Haros i Brandons" aquesta tradició passa a ser reconeguda a nivell mundial.
Al món rural les festes populars estan íntimament lligada als cicles agraris i solars. Arrencar el foc, símbol del sol, de la muntanya i baixar-lo cap al poble serveix per purificar els camps i els boscos, purificar la població i preservar-la dels mals esperits.
Diuen que les tradicions només es mantenen vives si les celebren any rere any la mateixa gent del territori com un fet propi i no simplement com una herència del passat. La festa de les Falles ha estat des de temps remots una tradició arrelada als pobles de la Vall de Boí.
Cada any, anteriorment amb l’inici del solstici d’estiu, actualment coincidint amb la festa major, els pobles de la vall corren les falles.
Una festa relacionada amb el culte al sol, donant les gràcies als déus per les collites rebudes i espantant els mals esperits.