Vés al contingut

Taüll, amfiotriona de la jornada tècnica de Pobles amb Encant i programa europeu Charm

Jornada Pobles amb encant - Charm

La Vall de Boí, ha estat aquesta setmana i durant 3 dies, seu de la Jornada tècnica de la Marca Pobles amb Encant i de la presentació del programa europeu Charm. Els actes han estat organitzats per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Marca Pirineus, del Patronat de Turisme de les Terres de Lleida, l’Ajuntament de la Vall de Boí i el Patronat de la Vall de Boí.
Cal recordar que al febrer de 2019, Taüll va ser guardonat amb el distintiu que l’acredita membre dels 15 Pobles amb Encant de Catalunya, “Entenent com un atractiu o bellesa especial en el seu conjunt”.

La jornada, presentada per l’alcaldessa del municipi Il·lma.. Sra. Sònia Bruguera i fel regidor de Turisme Sr. Albert Palacín, es va aprofitar per donar a conèixer a tots els representants de la resta de pobles amb encant de Catalunya assistents a la jornada, Taüll i els seus voltants de primera mà. Conèixer el seu patrimoni cultural, natural, arquitectònic i la gastronomia local, basada en una cuina que utilitza un producte de proximitat.

Finalitzada la jornada tècnica, es va fer la presentació del Projecte Europeu Charm, adreçada específicament a les empreses i entitats locals de la Vall de Boí.
El projecte CHARM, està liderat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d'Empresa i Coneixement, amb el suport de l’Ajuntament de la Vall de Boí i del Patronat de Turisme de la Vall de Boí. Aquest pretén crear una ruta transnacional de 10 pobles amb encant en 6 països diferents, que ofereixen una setantena d'activitats basades en el patrimoni cultural i natural de zones rurals europees. Dels 15 pobles reconeguts com a Pobles amb Encant de Catalunya, només Taüll i Rupit, han estat proposats per formar-hi part.

Aquest projecte ha obtingut 533.280 euros de finançament del Programa Europeu COSME, a través de la seva convocatòria de l'any 2018. L’ objectiu és crear fluxos cap a zones rurals o menys turístiques, per tal de promoure el patrimoni històric i tradicional, la seva arquitectura i paisatges a través d'experiències diferenciades. A més, vol impulsar la competitivitat del turisme europeu i promoure la imatge d’Europa com a destinació turística global d’excel·lència. 
Amb tot això, l'Agència Catalana de Turisme comptarà amb 6 socis més: Turismo Vivencial (TUVI), Tradições d'Outrora (TDO-PORTGALL), Institut für Tourismus-und Bäderforschung in Nordeuropa gmbh (NIT), Tour Guide Fox (TGF), Software Engineering Italia - SWING:IT (SE IT) i Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism (NECSTOUR).

Un dels elements clau del projecte CHARM són aquests pobles amagats de l'Europa rural, valorats bé per la identitat, bé per la  personalitat que les vincula a la història, les tradicions, la gastronomia, els elements arquitectònics i a d'altres actius culturals i naturals. La forma de donar-los a conèixer és a través de les Indústries Culturals i Creatives (ICC) a través de les avantatges que proporcionen les noves tecnologies i així oferir una experiència captivadora al visitant.
Gràcies a aquest projecte, el poble de Taüll i el municipi de la Vall de Boí, es veuran beneficiats tant a nivell de formació per la creació de productes turístics, com a nivell de comunicació, promoció i posicionament a nivell europeu