Vés al contingut

Open Vall de Boí. Campionat d'Espanya d'esquí de muntanya.

open vall de boí

El Campionat d'Espanya d'esquí de muntanya torna a la Vall de Boí després d'una exitosa edició el 2019. 

Dimecres 14 de gener comença la competició a Boí Taüll, una estació ideal per a la pràctica d'aquest esport per la seva alçada (2750m), per la quantitat de neu assegurada i per la orografia privilegiada que permet traçar interessants recorreguts, tècnics, alpins i atractius amb sortida i arribada dins l'estació.

Seran un total de 4 dies de màxima competició amb els millors esquiador@s de muntanya amb més de 200 inscrits.

Tan els relleus del dia 14 com l'sprint de dia 15 es realitzaran a la base de l'estació de Boí Taüll. L'sprint comptarà com és habitual amb dos pujades i dos baixades mentre que l'sprint serà un circuit més petit i ràpid amb una única baixada. Aquest any a causa de la pandèmia no està permesa l'afluència de públic però ambdues competicions es podran seguir en directe via streaming a www.openvalldeboi.com 

Dissabte 16 serà el torn de la prova reina, la individual. Una cursa amb 1650+ amb 5 pujades i 5 baixades i un tram de crampons per als seniors masculins. Femenines i juniors hauran de superar un recorregut amb les mateixes premises però menys desnivell 1440+.

Diumenge 17 la cronoescalada serà l'encarregada d'acomiadar l'edició 2021. Una crono que comença a la base de l'estació i puja a 2750m, al pic de Raspes Roies, conegut com Puig Falcó.