Vés al contingut

La Vall de Boí demana un pla de sostenibilitat turística

Pla de sostenibilitat turística Vall de Boí

El “Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí: Patrimoni Mundial accessibilitat universal”, s’ha presentat a la convocatòria del programa 2021 de la Secretaria de Estado de Turismo inscrit al Pla d'impuls del Sector Turístic dins de l'eix estratègic Millora de la Competitivitat de la destinació turística.

El consistori ha treballat el projecte presentat en sis diferents àmbits: el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici amb les dos entrades que té al municipi, el conjunt d’esglésies romàniques Patrimoni Mundial amb esglésies a tots els pobles, l’estació d’esquí Boi Taüll, el Balneari Caldes de Boí, la destinació Starligth i tots aquells productes i activitats transversals que conformen la destinació.

En aquest sentit  ha presentat un projecte que defineix l’estratègia de futur de la destinació que permetrà convertir-la en una referència global de turisme accessible, situant-la com a destinació de muntanya de turisme inclusiu líder als Pirineus.

Una destinació amb una oferta atractiva i competitiva, estructurada i especialitzada pel segment familiar, ecoturístic i esportiu que permetrà l’accessibilitat universal al patrimoni de la Vall de Boí,  tan cultural com natural, que contribuirà a la competitivitat i sostenibilitat de la destinació.

El projecte que es desenvoluparà en tres anualitats proposa una gestió sostenible dels recursos, incorpora les noves pautes i tendències de mobilitat i consum responsable del territori així com un important paper de la tecnologia i del màrqueting.

L’import del projecte és de 2.700.000 euros que han de servir per executar l’estratègica marcada des del Consistori per al desenvolupament d’accions transformadores de una destinació amb una forta estacionalitat, que necessita un impuls per a la diversificació de l’oferta.