Vés al contingut

Inauguració punt d'observació starlight

inauguració mirador Starlight

L’acte inaugural, va tenir lloc divendres 16 d’octubre i va comptar  amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat Sr. Damià Calvet i Valera, entre altres autoritats representatives del territori, com l’alcaldessa de l’Ajuntament de la Vall de Boí, la directora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el President del Patronat del parc. Un projecte finançat pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Cal recordar que fa dos anys que el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va obtenir la certificació que atorga la Unesco de Reserva Starlight, es concedeix a aquelles destinacions que es consideren que disposen d’excel·lents qualitats per contemplar el cel nocturn i que estan protegits de qualsevol contaminació lluminosa. En aquesta línia el Parc ha instal.lat aquest punt d'observació com a eina que facilita i apropa la observació i interpretació del cel nocturn a tot el públic.

El lloc on s’ha ubicat aquest mirador, des de sempre ha estat emblemàtic per les vistes que ofereix sobre la Vall de Boí, a tot això se li ha de sumar que és un dels llocs amb menys contaminació lumínica i que per tant permet l’observació del cel perfectament. Així mateix, cal destacar que en aquest espai trobarem altres dos Patrimonis Mundials per la Unesco, per una banda el Romànic amb l’ermita de Sant Quirc de Durro i per altra, amb un Patrimoni Immaterial amb les Falles.

Un espai on podem trobar tres patrimonis i gaudir-los en molt poc espai.