Vés al contingut

Els premis Pica d'Estats distingeixen dos treballs sobre la Vall de Boí

Premis Pica d'Estats

La Diputació de Lleida va acollir el passat divendres, 17 de maig, l'acte d'entrega dels guardons del 34è Premi Turístic Internacional 'Pica d'Estats' otorgats pel Patronat de Turisme de Diputació de Lleida. El certamen distingeix els reportatges de premsa escrita, ràdio, televisió i internet que millor promocionen els atractius turístics del Pirineu i la plana de Lleida.

Entre els diferents premiats, dos han estat per treballs realitzats total o parcialment a la Vall de Boí. El guardó de Ràdio ha recaigut en el programa especial 'Falles de Durro', fet per Marta Romagosa dins l’espai 'Catalunya al Dia' i emès el 16 de juny de 2023 per 3Cat-Catalunya Ràdio. Des de l'ermita de Sant Quirc de Durro, a la Vall de Boí, la periodista va explicar el desenvolupament d'aquesta festa del foc, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El guardó de Televisió se'l va emportar el programa 'Carros de Foc, la travessa dels refugis', elaborat per Jordi Cadena i emès per 3Cat el 21 d'agost de 2023. El programa ens endinsava, a través del testimoni dels i de les guardes de refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en la història, el present i les particularitats d’una de les rutes de muntanya de recorregut circular més prestigioses i consolidades del Pirineu.

Enhorabona a tots els premiats i als 85 treballs presentats.