Durro celebra la seva incorporació a la llista dels "Pobles més bonics d'Espanya"
Després d’haver presentat la candidatura de Durro per formar part de l’associació “Un dels pobles més bonics d’Espanya” i superar amb èxit l’avaluació, al mes de desembre durant la reunió anual de l’associació celebrada a Chinchón, es va confirmar l’entrada de sis noves localitats entre elles Durro, que passarien a ser efectives a partir de l’1 de gener de 2023. L’associació amplia d’aquesta manera, els membre que hi formen part passant a ser 111 poblacions repartides per tot el territori espanyol.
El fet de que Durro entri a formar part d’un dels pobles més bonics d’Espanya és per tot el seu conjunt arquitectònic, cultural i natural. Durro manté un aire rústic i medieval amb un nucli antic abrupte combinant l'aspecte residencial amb el ramader i agrícola. Les construccions demostren la prosperitat passada del poble. A més, cal afegir que hi coincideixen tres patrimonis Unesco, l’església de la Nativitat i l’ermita de Sant Quirc com a patrimoni Mundial, Les falles, patrimoni immaterial i el reconeixement Unesco de destinació Starlight.
Per tot això, ahir divendres 24 de març, es va celebrar a Durro l’acte de proclamació com a membre de l’associació “un dels pobles més bonics d’Espanya”. L’acte va comptar amb els parlaments de l’alcaldessa de la Vall de Boí la Sra. Sònia Bruguera i Diego, el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Durro-Saraís i del president de l’associació dels “Pobles més bonics d’Espanya” el Sr. Francisco Mestre. Els parlaments tant d’una part com de l’altra, van expressar la il·lusió, el compromís, l’oportunitat i la visibilitat que genera formar part d’aquesta associació reconeguda arreu, i la retroalimentació que així mateix proporciona.
La part més festiva la van protagonitzar els propis habitants de Durro ballant el Ball Pla amenitzat pel grup local de música tradicional Ribatònics.