Vés al contingut

Boí Taüll acollirà els Campionats del Món d'esquí de muntanya al 2023

Campionats del Món Skimo Boí Taüll

La Federació Internacional (ISMF) ha seleccionat la candidatura de Boí Taüll, a la Vall de Boí, per celebrar la propera edició dels Mundials d’Esquí de Muntanya de 2023, competició que es disputarà del 26 de febrer al 4 de març. Així, l’estació ribagorçana tornarà a posicionar-se en l’epicentre del calendari internacional d’esquí de muntanya i s’espera superar amb escreix els 20 països participants als Europeus de 2022.

La candidatura ha comptat amb el suport de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i el Consejo Superior de Deportes (CSD), així com de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el Consell Català de l’Esport i de la Diputació de Lleida, entre d’altres institucions.

La temporada passada, Boí Taüll va demostrar amb nota la seva gran capacitat a l’hora de posar en marxa una prova internacional de tal envergadura gràcies al compromís d’un gran equip organitzatiu, l’esforç i la motivació de tots els agents implicats. La feina desenvolupada des del territori, des de la FEEC, la FEDME i la pròpia estació de Boí Taüll amb tot el suport de Ferrocarrils, van permetre fer un somni realitat.

Un gran esdeveniment que creix en importància i magnitud de cara a la temporada vinent. També ha estat clau en aquesta cursa per aconseguir els Mundials la bona feina realitzada en dues edicions dels Campionats d’Espanya i diverses proves de la Copa d’Espanya en els darrers anys, que han aportat experiència i rodatge a un equip organitzatiu ja consolidat.

Boí Taüll disposa de tots els serveis necessaris per albergar un esdeveniment de tan grans dimensions. En aquest sentit, doncs, esdevé un escenari amb tots els recursos necessaris, amb uns serveis i centres operatius centralitzats, que faciliten les dinàmiques i l’èxit organitzatiu en aquests tipus de proves. Unes característiques que se sumen a la capacitat hotelera i de restauració de la Vall de Boí, ubicats molt a prop de la base de les competicions, realitat que es tradueix en un alt benefici per als esportistes i en una minimització de l’impacte ambiental en els desplaçaments.

Els Mundials d’Esquí de Muntanya tindran un impacte positiu en l’economia del territori, ja que aquesta cita esportiva posarà de nou a Boí Taüll i, en conseqüència, a la Vall de Boí i el Pirineu de Lleida, en el mapa internacional com a destinació esportiva i turística hivernal de primer nivell. Boí Taüll es presenta al món amb una orientació decidida per l’esquí de muntanya i es configura com una estació molt polivalent i avançada en el temps.

Notícia i foto: Boi Taüll