Volta al Ginebrell

Categoria
Centre Trail-Trail
Dificultat
Molt difícil
Durada
2 h – 3 h 30 m
Distància
11,50km
Ascens acumulat
1130 m
Descens acumulat
1130 m

L'itinerari  recorre  la  línia  de  cims  i  collades  que  envolten  l'estació  d'esquí. Amb sortida de l´aparcament de l´estació, en el seu primer tram el recorregut pren la pista que per dins de l'estació d'esquí ascendeix fins a la Collada de les Bassetes, a 2.280 m d'altitud. Des d'allí comença la dura travessa per pics i collades entre roques i prats d'alta  muntanya. Tot  just  iniciar  la  ruta  es  corona    la  Pica Cerví  de  Durro  per  a continuació baixar fins l'estratègic Port d’Erta, seguint en tot moment la divisòria de la muntanya. A continuació el recorregut s'eleva de nou fins a les proximitats del Bony de l’Aigua Blanca per baixar en fort pendent al Pas de Llevata. Des d'aquí, es segueix per la divisòria, de nou sense camí marcat sobre el terreny, fins arribar al Tuc del Muntanyó, per, després d'un petit tram en descens, coronar amb fort pendent la cota més elevada del recorregut: el Cap de les Raspes Roies. Un continuat descens de 700 m entre prats de muntanya ens portarà de nou a l'entrada de l'estació.

Es tracta d’un recorregut molt exigent tant físicament com tècnica, per a corredors amb experiència, habituats a córrer fora de camins i per terreny d’alta muntanya.
La ruta només realitzable a l’estiu i principis de tardor, quan no hi ha neu al recorregut.
La baixada des del Cap de les Raspes Roies s’endinsa a la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.