Vés al contingut

Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya a Boí Taüll Resort

Open Vall de Boí

Els dies 8, 9 i 10 de febrer, se celebra a Boí Taüll Resort, l’Open d’Skimo Vall de Boí. Aquest any és també Campionats d’Espanya d’Esquí de Muntanya, una de les proves més importants de la temporada, en que la FEDME (Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada) organitzada pel CEAR (Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça) i Oxigen Services. Les proves d’aquest campionat estan obertes a practicants OPEN, que podran mesurar les seves forces al costat dels millors representants de les diferents federacions autonòmiques de l’estat.

Divendres 8 de febrer, a les 9h, es disputarà l’especialitat de l’SPRINT, a la zona de Vaques. Molt visible per al públic i molt espectacular, doncs combina, en poc espai, ascens amb esquís, sense esquís i descens per un traçat marcat d’eslàlom.
Dissabte 9 de febrer, a les 9.30h, començarà la prova INDIVIDUAL, que presenta el recorregut més llarg i exigent, transcorrent per l’Alta Muntanya Ribagorçana. Les condicions de neu garanteixen una gran prova i els traçadors treballen intensament per a que, el recorregut sigui espectacular i segur al mateix temps.
Diumenge 10 de febrer, a les 9.30h, tancarà els campionats la prova de CRONOESCALADA. Un ascens vertiginós per Collbirrós amb arribada a PuigFalcó o Cim de Raspes Roies, a 2750 m.

L’esquí de muntanya serà esport olímpic a Lausanne, als III Jocs Olímpics de la Joventut d’Hivern al 2020. S’està treballant molt amb les categories Infantils, per arribar a aquesta data amb la millor preparació possible. És per això que aquest any també se celebren a Boí Taüll els Campionats d’Espanya Infantils, en les mateixes dates.